Vistas de página en total

viernes, 4 de febrero de 2011

UN “TU POTS”, UN “TU HO VALS”.


Som un curs més unit que una altra cosa. Divertit, boig, alegre, cridaner, delirant, que tira més cap a les ximpleries que a la serietat. Unes quantes noies, que si fa o no fa, s'estimen, s'aprecien i s'ajuden. La majoria som desde un sempre total. 13 anys juntes? 
Hem crescut i ens hem fet fortes. Hem superat tantes coses, tantes que una més no ens és obstacle. Hem estat conscients de més d'un miracle, i ho dic amb fermesa. No nego que érem unes cries, tampoc que ho seguim sent. Alguna cosa ens ha fet madurar, ens ha fet entendre durant molts anys que totes estem per alguna cosa, i que ninguna podem faltar. Que si una ho fes, no seria el mateix, i per això subsistim i subsistim. No ens rendim a lluitar contra cada adversitat. A mirar endavant, a no mirar enrere. Amb 10 o 11 anyets vam fer tira a tira de paper, una sanefa d'unes 500 tiretes. En cada una d’elles, una il.lusió, una esperança. En cada una, un sospir de tendresa, un "sé fuerte", un "tu pots", un "tu ho vals".

Ara som capaces de posar-nos de genolls una bona estona i resar, oferir-ho per ratificar que tot serà allò que recordarem sempre, que podrem explicar amb un somriure i abraçant-la. És forta, ho sabem. I l'amor i l'esperança superen el dolor. La tendresa, el sofriment i l'amistat; qualsevol cosa que ens proposem.

MARIA OLIVA FARRIOL
15 AÑOS

Aclaración: escrito que rememora dos momentos duros y alejados en el tiempo: la enfermedad grave y posterior intervención quirúrgica de dos compañeras de curso: A.B. (en Primaria) y B.G. ( hace apenas dos meses). 

4 comentarios:

  1. Preciós text dedicat a l'amistat, María. No deveu fer un pas enrere ni per agafar "carrerilla".
    L'amistat és un ànima que habita en dos cossos; un cor que habita en dues ànimes. Ets joiosa per tenir alguna cosa tan especial i per saber-ho conservar de tan bona manera.
    Un petonet molt gran.
    Aquest text està traduït amb el traductor Softcatalà, si té alguna errata us demano mil disculpes.

    ResponderEliminar
  2. Qué gozada, María. Se aprende más cuando hay lazos que unen. Estos años de amistad fuerte los vais a recordar siempre y creo que son necesarios para crecer. Como en esa cenefa... hasta quinientos.
    Ole por las chicas locas y divertidas. Ole por los momentos difíciles, también.
    Esto de los SISI me está empezando a convencer ;)

    ResponderEliminar
  3. María. ¡Qué mayor estás ya! Hacía tiempo que no te veía... Puedo corroborar que es así, como lo has escrito. Blanca forma parte de esta piña. Y lo has escrito con fuerza, con belleza. Enhorabuena:
    Sunsi

    ResponderEliminar
  4. "La amistad es un alma que habita en dos cuerpos; un corazón que habita en dos almas. " ¡Una de mis frases favoritas de Aristóteles!
    Realmente, la amistad es de lo más grande que hay.
    Muchas gracias por comentar :)
    ¡Un beso;)!
    Maria :D

    ResponderEliminar